В Габоні вбили монахиню
  • Чтв, 26/03/2020 - 18:19

Під час нападу на монастир з метою пограбування в Габоні було вбито 52-річну сестру Лідію Ойяне. Монахиня впродовж багатьох років допомагала тим особам, що проживали на вулицях та керувала будинком для пристарілих. Її вбив мужчина, котрому вона особисто не раз допомагала.

Вбивство відбулося в ніч з 19 на 20 березня в м. Лібревілль, однак до ЗМІ інформація дійшла лише вчора. Вбивця сам звернувся до поліції після того, як зізнався про свій вчинок місцевому пароху. Як розповів сам вбивця, він вліз посеред ночі до монастиря з метою пограбування, однак його побачила с. Ойяне. Коли він зрозумів, що вона його впізнала, то хотів зв’язати її, а також зав’язав шнур навколо шиї, в результаті чого вона померла. Зловмисник викрав два мобільні телефони, невелику суму грошей і ключі від автомобіля, на якому втік з місця злочину. Коли він повернувся додому, його партнерка побачила на одному з телефонів фото монахині і зажадала пояснень. Коли винуватець зізнався у вчиненому, вона змусила його звернутись до поліції. Зараз чоловік перебуває під арештом, де чекає на завершення розслідування. 

Місцевий архиєпископ закликав вірних молитись за упокій душі с. Ойяне, котру вбогі та потребуючі цього регіону вважали людиною великого милосердя.