В гарнізонному храмі Львова молилися за мир в Сирії
  • Суб, 07/09/2013 - 17:13

У суботу, 7 вересня, відповідаючи на заклик Папи Франциска до молитви та посту за мир в Сирії і на всьому Близькому Сході, в гарнізонному храмі свв. Петра і Павла спільнота Св. Егідія провела молитву за мир.

Молитовне чування очолив настотель храму о. Степан Сус. «Дуже легко бути християнами нам, котрі можемо вільно ходити до храму щодня. Однак нам важко уявити як воно бути християнами тим, кого за їх віру переслідують, хто за те, щоб прийти до храму платить ціну крові», – говорив у проповіді о. Степан.

Під час молитовного чування вірні мали змогу роздумати над словами Папи Франциска з нагоди заклику до молитви за мир в Сирії та інших країнах Близького Сходу, над словами Папи Івана Павла ІІ з нагоди міжрелігійної зустрічі в Асижі, а також над словами засновника спільноти Св. Егідія, Андреа Ріккарді, виголошених в Сараєво під час міжнародної зустрічі "Молитва за мир" у 2012 р.

Слід додати, що своїм зверненням до вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі від 4 вересня 2013 року Божого Блаженніший Святослав закликав до молитви за недопущення до збройного конфлікту в Сирії.

Україна є однією із 70-ти країн, в яких спільнота св. Егідія оголосила про проведення молитовних акцій, що об’єднають вірних в молитві зі Святішим Отцем.