В Херсонській області освячено нову каплицю УГКЦ
  • Втр, 20/05/2014 - 16:31

В суботу 17 травня екзарх Одеській кир Михаїл (Бубній) на запрошення протопресвітера о. Ігоря Макара з пастирським візитом прибув у с. Антонівка, що на Херсонщині, щоб освятити нову каплицю споруджену на честь святого мученика Кипріяна та мучениці Юстини.

Служіння о. Ігоря в с. Антонівка триває 8 років, і за цей час невеличка громада спромоглася своїми пожертвами та коштами меценатів облаштувати приміщення під каплицю. Співслужили архієрейську святу Літургію вперше зі своїм Єпископом священики Херсонського протопресвітерату, а саме протосинкел екзархату о. Макарій Ленів ЧСВВ, священники о. Богдан Димидась, о. Олександр Більський, о. Богдан Матковський, а також запрошені священики з інших єпархій: протоієрей о. Степан Макар, – синкел у справах парафій Сокальсько-Жовківської Єпархії, який один з перших на цих теренах організовував парафії, та о. д-р Микола Слободян, гість з Бучацької Єпархії.

У своїй проповіді владика Михаїл наголосив на «важливості приймання святих тайн Покаяння та Євхаристії, щоб перебувати у тісній єдності з Христом та Його Святою Церквою» і побажав, щоб «за Божою благодаттю та справжнім практикуючим християнським життям кожного парафіянина спільнота зростала настільки, щоб могти побудувати величавий храм».

Парох парафії, протопресвітер о. Ігор Макар, у своєму подячному слові до екзарха і усіх присутніх, підкреслив, що «це перше посвячення каплиці кир Михаїла як Екзарха Одеського» та побажав, щоб при пастирському проводі нового єпископа такі посвячення відбувалися частіше, щоб великі простори південної України прикрашали золотоверхі храми нашої Церкви.

Після чину освячення каплиці, Архієрейської Літургії та освячення води, преосвященний владика Михаїл роздав всім присутнім пам’ятні образочки і уділив своє архієрейське благословення.

Підготував о. д-р Микола Слободян

Джерело: www.ugcc.od.ua