В Хорватії після проповіді єпископа невідомі пообмальовували будівлю єпископської резиденції
  • Втр, 16/08/2016 - 13:52

В хорватському місті Сісак у ніч з 15 на 16 серпня цього року невідомі вандали намалювали червону зірку та пообписували приміщення, яке Сісацька римо-католицька єпархія придбала для перетворення її на єпископську резиденцію. Оглядачі вважають, що цей акт вандалізму – відповідь політичних ліваків на вчорашню проповідь сісацького єпископа монс. Влади Кошічя.

Вчора 15 липня з нагоди урочистого свята Небовзяття Пречистої Діви Марії єпископ Кошічь назвав комуністичну Югославію терористичною державою і закликав хорватів повністю відкинути будь-який спадок югославського комуністичного режиму. Владика також закликав провести люстрацію. В розумінні сісацького владики люстрація – це висвітлення в світлі Євангелія злочинів югославського комуністичного режиму.

В ночі невідомі вандали понаписували традиційні комуністичні лозунги – «Смерть фашизму – свобода народу», «робітничий фронт», «Антифа Сісак» та намалювали п’ятипроменеву  червону зірку, яка в Хорватії сприймається як символ комуністичного тоталітаризму на будинку, який переробляють під резиденцію єпископа. 

Політичні ліваки в Хорватії постійно звинувачують Католицьку Церкву в фашизмі, та час від часу влаштовують різноманітні провокації проти Церкви, єпископів, священиків та вірних. Водночас, вони заперечують право Хорватії на самостійність і возвеличують югославського комуністичного диктатора Йосипа Броза Тіта.