В Єгипті частішають викрадення дівчат-християнок
  • Срд, 12/03/2014 - 23:26

Після падіння режиму Мубарака в Єгипті різко збільшилася кількість викрадень християнських дівчат, повідомляє Радіо Ватикану.

"До революції у нас було 5 таких випадків на місяць. Сьогодні є в середньому 15", - розповідає Ебрам Луї, засновник об'єднання, що допомагає жертвам. Викрадених дівчат, як правило, ґвалтують, а потім примушують одружитися зі своїми викрадачами і зректися християнства. Татуювання у вигляді хреста на зап'ясті, котре копти з гордістю носять як знак своєї віри, випалюють кислотою.

На думку організації, що допомагає жертвам викрадень, важко оцінити реальні масштаби таких злочинів. Про багато жертв ніколи не стане відомо, оскільки в єгипетському менталітеті зґвалтування ганьбить всю сім'ю жертви. Однак, про масштаби цього явища свідчить те, що за останній рік-півтора 5 тис. жінок вдалося втекти з таких примусових зв’язків і повернутися до християнської віри. Для багатьох із них це стало великою життєвою драмою, оскільки вони змушені залишати народжених у цьому зв’язку дітей чоловікові-мусульманину. Це передбачено єгипетським законом, який у таких ситуаціях визначає, що діти повинні залишилися з батьком, який сповідує "істинну віру".