В Єгипті християнина визнали невинним після трьох років тюрьми
  • Пон, 11/04/2016 - 19:14

Коптський учитель, християнин Бішой Камель Гарас, був визнаний «невинним», після того як провів в ув'язненні більше трьох років, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на прес-центр Фонду Варнава.

У вересні 2012 року Бішо засудили до шести років позбавлення волі за образу ісламу, президента Мухаммеда Мурсі і сестри шейха. Всі звинувачення пов'язані з підробленою сторінкою в Facebook, відкритою нібито від його імені.

Бішо заарештували незважаючи на той факт, що на своїй власній сторінці він опублікував попередження про підроблений акаунт і попередив про це кібер-поліцію, розслідування підтвердило його невинність.

«Як і в більшості випадків, коли людей звинувачують в образі ісламу, суд обложили натовпи мусульман, що вимагають покарання і навіть звинувачують у відступництві адвокатів, що його захищали, - повідомили у Фонді Варнава. - Хоча і з запізненням, але правосуддя перемогло. 25 липня минулого року Верховний суд Каїра скасував вирок, хоча з в'язниці він вийшов тільки 9 жовтня. А невинним його визнали лише 13 березня цього року».

Як відзначили в організації, хоча Бішо і звільнили, проти християн Єгипту все частіше звучать звинувачення в богохульстві і образі ісламу. Навіть якщо суд виносить виправдувальний вирок, життю людини, яку одного разу звинуватили в богохульстві, вже завдано непоправної шкоди.

«Бішой позбувся своєї роботи вчителя незабаром після арешту, його батько був змушений оплачувати витрати на адвоката, і Бішой провів у в'язниці більше трьох років свого життя, за що навряд чи отримає хоч якусь компенсацію, - відзначили у фонді. - Звинувачений одного разу в образі ісламу, людина вже ніколи не буде в безпеці, все життя вона буде перебувати під загрозою нападу ісламістів, які в таких випадках відмовляються приймати рішення суду і беруть закон у свої руки».