В Єгипті ісламісти напали на християн через чутку, що вони планують будувати церкву
  • Срд, 07/12/2016 - 14:22

Ісламісти напали на єгипетське село Маншіт Аль-Нагаміш після того, як пішла чутка про те, що християни планують будувати там нову церкву.

В цьому селі проживає близько 2 тисяч християн, а найближча церква знаходиться на відстані 5 км. від села. Як інформує видання «Catholic Herald», місцеві християни вирішили побудувати чотирьохповерховий будинок, який мав би стати парафіяльним центром, дитячим садком і домом для пристарілих, а мусульмани припустили, що планується будівля церкви.

Варто зазначити, що християни подали прохання на видачу дозволу на будівництво церкви, однак ще його не отримали.

Один із місцевих християн розповів, що 25 листопада після п’ятничного зібрання мусульман натовп фанатичних молодиків, озброєних автоматами, мачете, кийками, ножами, камінням і каністрами з бензином, напав на коптів і їх будинки. «Вони перекрили дороги, щоб пожежні машини не змогли в’їхати в село, відключили воду і електроенергію»,– розповідає Самір Нашед.

В результаті нападу постраждало четверо християн, був зруйнований невеликий готель і чотири магазини власниками яких є християни, а також спалено дев’ять будинків християн.

Поліція заарештувала 18 мусульман.