В Єгипті спалено два книжкових магазини «Біблійного товариства»
  • Птн, 23/08/2013 - 19:40

У містах Асьют і Мінья, на півдні Єгипту, повністю знищені пожежею 2 книжкових магазини «Біблійного товариства». Це сталося, коли по всій країні спалахнуло насильство і загони сил безпеки були переміщені до столиці країни, щоб розігнати прихильників поваленого президента Мухаммеда Мурсі, повідомляє портал «Біблійного товариства».

Книжкові магазини були дуже популярні серед населення, так як вони були єдиними джерелами Біблій у цих містах, де число християнського населення досить велике.

Адміністрація «Біблійного товариства» в Єгипті планує якнайшвидше відбудувати і знову відкрити книгарні.
Генеральний директор єгипетського відділення «Біблійного товариства» Рамез Аталлах, коментуючи ситуацію, назвав насильство «атакою проти держави шляхом насильства щодо меншості», і «спробою дестабілізувати націю». Згідно з його інформацією, нападники зламали металеві двері, вибили вікна і влаштували в магазинах пожежу. Те ж саме вони зробили і в інших крамницях і магазинах в околицях, а також зруйнували багато припаркованих в окрузі автомобілів. «На щастя, ми були закриті, побоюючись такого нападу, так що ніхто з наших співробітників не постраждав», − пояснив Аталлах.

«Біблійне товариство» працює в Єгипті вже 129 років, і це вперше, коли відразу 2 книжкових магазини були атаковані.

За матеріалами www.sedmitza.ru