В єпархії святого Йосафата в Пармі (США) провели щорічні осінні реколекції для молоді
  • Втр, 13/10/2015 - 12:43

Понад 50 молодих людей, юних дорослих лідерів, волонтерів і духовенства з єпархії Св. Йосафата в Пармі та поза її меж взяли участь у щорічних осінніх реколекціях для молоді, які відбулися 10-11 жовтня на території «Троїцьких акрів» містечка Кольє, штат Пенсільванія.

 Темою цьогорічних реколекцій була «Готуйте дорогу Господеві». Учасники реколекцій теплосердечно вітали особливого гостя серед себе, владику Богдана (Данила), правлячого архиєрея єпархії святого Йосафата в Пармі, який зміг бути з ними в суботу та неділю та який очолив архиєрейську Божественну Літургію на закінчення реколекцій.

Реколекції, організовані єпархіальним комітетом у справах молоді під керівництвом о. Любомира Жибака, співголови комітету та пароха церкви Пресвятої Трійці УГКЦ у м. Янгстаун (штат Огайо) та церкви Св. Анни УГКЦ у м. Остинтаун (штат Огайо) та пані Лізи Гладьо, голови під-комітету щодо осінніх молодіжних реколекцій, дали можливість молоді зустрітися із живим Христом через молитву, навчання й ігри в дусі віри Української Греко-Католицької Церкви та братерства.

На території «Троїцьких акрів» – 40-акрової лісистої площі, яка належить Українській греко-католицькій церкві Пресвятої Трійці м. Карнегі, штат Пенсільванія, де парохом є о. Джейсон Шаррон – єпархіяльна молодь мала нагоду взяти участь у повчальній та жвавій зустрічі щодо покликань як також повчитися співу архиєрейської Божественної Літургії. Молоді люди рівно ж взяли участь у деяких викличних ініціативах, спрямованих на формування командних навиків, грали багато великогрупних ігор на відкритому осінньому повітрі, насолоджувалися українськими варениками та іншими смачними домашніми стравами та цікаво провели вечірню зустріч питань-відповідей в присутності декількох місцевих священиків. Молодь рівно ж мала можливість для сповіді, молитви перед хрестом як також вечірнього співу біля багаття – все під відкритим небом. Реколекції закінчилися величною недільною архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Богдан (Данило) та яку прекрасно проспівала молодь у присутності учасників реколекцій, їхніх родин та  духовенства.

Цьогорічні осінні молодіжні реколекції були чудовою духовно-молитовною та братерською подією для єпархіальної молоді. Наступні заплановані на 8-9 жовтня 2016 р.