В Єпархії святого Йосафата в Пармі (США) відбулися щорічні Осінні реколекції для молоді
  • Птн, 13/10/2017 - 14:42

Молодь, юні дорослі лідери, волонтери та духовенство зі штатів Огайо та Пенсильванія Єпархії святого Йосафата в Пармі УГКЦ зібралися 7-8 жовтня 2017 року в «Крестфільдському таборі та конференц-центрі» м. Слипері-Рок, штат Пенсильванія на щорічні Осінні реколекції для молоді.

«Крестфілдський табір та конференц-центр» вирував життям завдяки присутній молоді, опікунам та духовенству, що зібралися там на щорічні осінні реколекції для молоді, які відбулися 7-8 жовтня цього року. Реколекції, організовані Єпархіяльним молодіжним комітетом під керівництвом отця Любомира Жибака, керівника комітету та пароха Церкви Пресвятої Трійці УГКЦ м. Янгстаун та Церкви святої Анни УГКЦ м. Остинтаун (штат Огайо) та координатора реколекцій, пані Лізи Гладьо, що надало можливість молоді провести час з Господом та своїми однолітками через молитву, навчання та ігри в дусі української греко-католицької віри та братерства. Темою цьогорічних реколекцій було «Давач» на основі Другого Послання св. ап. Павла до Коринтян 9, 6: «Хто ж сіє щедро, той і врожай матиме багатий». Молодь віком між 7-мим та 12-тим класами насолоджувалася прекрасними і мальовничими краєвидами західної Пенсильванії, беручи участь у молитві, сповіді, роздумах, веселих іграх та спільнотній розбудові.

Духовний захід розпочався богослужінням Третього Часу, яке відслужив о. Любомир Жибак та яке відспівали учасники реколекцій під керівництвом п. Лізи Гладьо, котра провадила всіх присутніх у пісні та молитві впродовж всього часу реколекцій. Опісля розпочалася реєстрація учасників, після якої молодь взяла участь у вправі з командної розбудови, яку провела Еллісон Крос з Церкви св. апп. Петра і Павла УГКЦ м. Ембридж, штат Пенсильванія. Далі учасники реколекцій змогли взяти участь у веселій та захоплюючій грі «Захоплення прапора» під керівництвом Богдана Михайліва з Церкви Пресвятої Трійці УГКЦ м. Карнегі, штат Пенсильванія. Після гри всі помолилися Шостий Час під проводом о. Любомира Жибака, після чого відбувся смачний обід. Після обіду молодь та опікуни взяли участь в грі з літаючим диском «Алтимат» як також в плаванні на байдарках, після чого відбулася вечеря при ватрі та «Вечірній клуб» під керівництвом п. Лізи Гладьо. Відтак учасники реколекцій змогли взяти участь у Святій Тайні Покаяння під проводом о. Михайла Полоського, пароха Церкви св. апп. Петра і Павла УГКЦ м. Ембридж та Церкви св. апп. Петра і Павла УГКЦ м. Аликвипа (штат Пенсильванія) як також о. Джейсона Шаррона, пароха Церкви Пресвятої Трійці УГКЦ м. Карнегі, штат Пенсильванія та Церкви Богородиці Неустанної Помочі УГКЦ м. Уіллінг, штат Західна Вірджинія, чому передував іспит сумління. Опісля о. Михайло Полоський провів духовну розмову довкола ватри, після чого о. Джейсон Шаррон відслужив Мале Повечір’я у співслужінні диякона Мирона Шпака з Церкви Пресвятої Трійці УГКЦ м. Карнегі, штат Пенсильванія та члена Єпархіального молодіжного комітету. Перший день реколекцій завершився духовно-освітнім фільмом, підготовленим Олександром Ліщаком, юним дорослим лідером з Церкви св. Анни м. Остинтаун, штат Огайо, який разом зі своїм братом Натанаїлом Ліщаком, котрий також є парафіянином Церкви св. Анни, пані Вікторією Фрід з Церкви св. апп. Петра і Павла м. Ембридж, штат Пенсильванія та ін. були опікунами цього року.

Другий день реколекцій розпочався богослужінням Першого Часу, після чого відбувся сніданок. Після сніданку Натанаїл Ліщак звернувся до молоді, поділившись зі всіма своїм життям віри, зокрема зараз в часі своєї служби у Військово-повітряних силах США. Відтак відбулася весела їзда на сіні та змагання на канатах під керівництвом співробітників «Крестфілдського табору та конференц-центру». Відтак всі учасники  помолилися «Шостий Час», після чого відбувся обід.

Реколекції завершилися Божественною Літургією, яку під відкритим небом відслужив для всіх о. Любомир Жибак, якому допомагав диякон Мирон Шпак, та яку відспівала молодь та опікуни під керівництвом Михайла Шпака, юного дорослого лідера з Церкви Пресвятої Трійці УГКЦ м. Карнегі, штат Пенсильванія. Під час своєї проповіді о. Любомир зосередився на темі реколекцій, заохотивши усіх присутніх не боятися щедро сіяти, а саме не боятися бути сміливими свідками нашого Господа і Спаса Ісуса Христа у сучасному світі, повністю віддавшись Йому, що, у свою чергу, принесе багаті духовні плоди, зберігаючи при цьому справжню дружбу з Господом.

Цьогорічні осінні реколекції для молоді стали великою духовною, молитовною та захоплюючою подією для єпархіальної молоді, що надало учасникам можливість зростання у святості, підтримуючи автентичні відносини з Господом. Наступні реколекції заплановані на 6-7 жовтня 2018 року.