В Єрусалимі осквернили християнське кладовище
  • Срд, 13/01/2016 - 16:25

Минулого тижня невідомі вандали осквернили кладовище Бейт-Джамаль, що розташоване на захід від Єрусалиму. У зв'язку з подією прес-служба Латинського патріархату Єрусалиму опублікувала заяву патріарха Фуада Туаля, звернене до світової громадськості - і, зокрема, ізраїльської влади.

«Монахи-салезіани, відповідальні за територію монастиря Бейт-Джамаль, що знаходиться неподалік від міста Бейт-Шемеш, донесли нам про напад, вчинений невідомими на кладовищі монастиря. Десятки хрестів були розбиті і зламані. Щось подібне вже мало місце двадцять сьомого вересня 1981-го року і в березні 2014-го року, коли, крім усього іншого, на стінах обителі з'явилися і антихристиянські гасла», - зазначає єрарх в заяві, опублікованій в суботу дев'ятого січня.

Засуджуючи згаданий вище акт вандалізму, єпископ висловив своє обурення бездіяльністю правоохоронних органів Ізраїлю, де-факто ось уже кілька років залишають злочинців без належного покарання.

«Ми хочемо нагадати всім про те, що подія - далеко не перший епізод в цілій серії подібних злочинів, скоєних за минулі роки; при цьому винуватцями вкотре оголошуються якісь «невідомі». Тому патріархат просить поліцію Ізраїлю і владу країни зробити все можливе для притягнення вандалів до суду найближчим часом, приділивши також належну увагу і вихованню наших співгромадян, покликаних поважати один одного, незважаючи на існуючі між ними релігійні відмінності», - резюмував Фуад Туаль.