В Єрусалимі розпочато реставрацію Гробу Господнього
  • Втр, 07/06/2016 - 14:59

Група експертів розпочала реставрацію Кувуклію – древньої каплиці збудованої всередині Базиліки Христового Воскресіння у Єрусалимі над гробом, у який після розп’яття було покладено тіло Ісуса, інформує «Catholic Herald». 

Проект спрямований на зміцнення і збереження самого Кувуклію. Останні ремонтні роботи над ним проводились 200 років тому після великої пожежі в Базиліці. Кувуклій уже давно потребує ремонтних робіт, однак цьому заважали міжконфесійні чвари християнських громад, кожна з яких контролює частину Базиліки. 

Уже кілька років Кувуклій знаходиться в аварійному стані. Тільки тимчасове його закриття ізраїльською поліцією, яка була стривожена безпекою паломників, які відвідують Гріб Господній, змусила православних та вірмен забути про свої чвари і дозволити ремонтні роботи на Кувуклію. 

Проект реставрації Кувуклію за попередніми оцінками коштуватиме 3,3 млн. американських доларів. Католицька Церква, а також православний Єрусалимський Патріархат і Вірменська апостольська церква поділили витрати між собою. Також значну суму на реставрацію пожертвував король Йордані Абдала.