В ІКВС закінчилися курси чергової групи вязничних капеланів
  • Птн, 23/06/2017 - 10:05

22 червня 2017 року в Інституті Кримінільно-Виконавчої Служби завершилися курси капеланів з метою засвоєння базового рівня компетентності у пенітенціарній справі. Таке навчання є передбачено законом про в'язничне капеланство. Чергова група душпастирів отримала сертифікати й посвідчення капеланів. Серед них двоє - отці Української Греко-Католицької Церкви о. Микола Бкрдник і о. Іван Третяк.

Усього було проведено чотири модулі: правової компетентності, спеціальної компетентності, психолого-педагогічної компетентності та фахової компетентності.

Капелани отримали сертифікати, які засвідчують, що священики пройшли спеціалізоване курсове навчання священнослужителів Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» в обсязі 32 аудиторних годин, що проходило з 20 по 22 червня 2017 року.

Чотирьохденне навчання завершилося спільною молитвою представників усіх конфесій у знак вдячності за роботу викладачів, а також побажаннями процвітання Інституту, Божої благодаті всім викладачам і плідного співробітництва у майбутньому.

За задумом організаторів навчання у міжконфесійній групі сприяє розвитку взаємного розуміння і братських відносин священиків різних Церков й виховує відчуття солідарноті у свідченні справжньої дюбові. "По тому пізнають усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою." (Івана 13.35)