В Індії арештували священиків і семінаристів за те, що вони співали колядки
  • Пон, 18/12/2017 - 13:04

Індуїстські екстремісти побили вісьмох священиків і спалили їх авто поблизу центрального поліцейського відділку в Індії. Як відомо, жертви намагались допомогти 30 семінаристам і двом священикам, арештованим 14 грудня за те, що начебто намагались навертати нехристиян.

Як інформує Catholic Herald, суть проблеми розпочалась тоді, коли семінаристи з теологічного коледжу св. Єфрема пішли до місцевого села колядувати. Коли вони почали співати, розсерджений натовп почав кричати, звинувачуючи семінаристів у проведенні діяльності навернення. Один із них викликав поліцію і вимагав застосувати міри щодо них.

Поліція заарештувала семінаристів і наклала відповідну кару. Як розповів на правах анонімності один із поліцейських, семінаристів не відпустили на волю лише з метою захистити їх від ймовірного наступного нападу.

Коли священики прийшли до поліції на допомогу семінаристам, близько ста індуїстів напали на них і побили на очах в поліції і спалили авто. Священики були змушені переховуватись у відділку поліції.

Речник місцевої єпископської ради зазначив, що такий напад ставить під великий сумнів релігійну свободу в переважно індуїстській Індії.

Католиків затримали за звинуваченням в порушенні державного закону, відповідно до якого спроба навернути особу в певну релігію шляхом шахрайства, спонукання чи закликів є кримінальним порушенням.