В Індії християни обурені образливими звинуваченнями на адресу матері Терези
  • Втр, 17/10/2017 - 16:31

В Індії Церква засуджує індуїстського лідера за образливі слова і звинувачення на адресу Матері Терези і вимагає від влади вжити необхідних і законних заходів впливу, щоб захистити пам'ять Святої і уникнути розколу в суспільстві.

За словами архієпископа Тумма Бала (Thumma Bala), глави єпархії Хайдарабаду і президента Ради єпископів народу телугу (основне населення штату Андхра-Прадеш, що говорить на дравідійській мові, третій за поширеністю в Індії після мов хінді і бенгальської), владі слід негайно і жорстко засудити індуїстського лідера Свамі Парпурнанда Сарасваті (Swami Parpoornanda Saraswathi) за неправдиві звинувачення і образливі слова на адресу святої Матері Терези з Калькутти, а також відреагувати на них відповідними юридичними діями. У спеціальному посланні на адресу інформаційної служби Fides архієпископ Бала закликає владу штатів Андхра-Прадеш і Телангана не залишатись байдужими до образливих звинувачень, що прозвучали недавно в телевізійній програмі на всю країну.

Повідомляється, що ведучий індуїстський діяч Свамі Парпурнанда Сарасваті заявив: «Мати Тереза організувала нелегальне перекидання приблизно 50 тисяч жінок в країну, яких вона попередньо навернула до християнства і відправила сюди служити монахинями». Свамі Парпурнанда також заявив, що християнська свята незаслужено отримала найвищу цивільну державну нагороду Індії - медаль «Бхарат Ратна», «знак визнання заслуг перед суспільством вищого рівня».

«Хіба ці слова не образливі для нації в цілому і президента Індії зокрема? - запитує архієпископ Бала. - Адже президент цією нагородою визнав величезний внесок матері Терези в допомогу бідним, нужденним, невиліковно хворим, старим, дітям-сиротам та іншим знедоленим і стражденним. Великі заслуги і подвижницька праця святої матері Терези визнані всім світом, і в 1979 році вона отримала Нобелівську премію миру в знак цього визнання. В даний час сестри Матері Терези трудяться в 139 країнах - всього їх на сьогодні налічується 5161 сестер в 758 чернечих обителях».

Архієпископ підкреслює, що «коментарі і звинувачення Свамі Парпурнанда на адресу матері Терези глибоко ранять серця і почуття не тільки парафіян Католицької Церкви та інших християнських громад, а й послідовників інших релігій у всіх регіонах країни і світу, оскільки всі вони глибоко і щиро поважають її як святу і турботливу матір всіх знедолених і стражденних».