В Індії християни, протестуючи проти гонінь, сформували 12-мильний живий ланцюг
  • Втр, 24/07/2018 - 08:03

Тисячі християн сформували 12-мильний людський ланцюг в штаті Джаркханд в Індії після церковних служб в неділю, протестуючи проти державних переслідувань християнської громади.

Близько 10 000 християн зібралися для демонстрацій в Ранчо, Гумла, Сімдега, Бокаро, Джамшедпур і Кунті проти арештів місцевих християнських лідерів, щоб очорнити їх репутацію, і проти політичний рішень, які, на їхню думку, можуть призвести до того, що їх позбавлять пільг, прав і земель, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на The Christian Post.

«Католицькі черниці, священики, пастори піддаються нападам, їх садять у в'язницю. Їх установи обшукують. Їх звинувачують у всіх бідах, які відбуваються в державі», - сказав організатор заходу Прабхакар Тірк, президент екуменічного християнського форуму Раштрія Ісай Махасанг, в азіатському католицькому новинному виданні.

Один з випадків, які зачепили християн, пов'язаний з черницею із заснованого матір'ю Терезою місіонерського притулку для жінок в Ранчо. У цьому місяці, після того, як з'ясувалося, що чотирьох дітей продали з притулку, була заарештавана і звинувачена сестра монахиня. В даний час уряд прагне заморозити банківські рахунки організації і перевірити всіх місіонерів благодійних установ по догляду за дітьми.

Інший випадок стосується отця-єзуїта Альфонса і директора школи у віддаленому селі. Священик був арештований 22 червня за звинуваченням в пособництві, викраденні і груповому згвалтуванні п'яти соціальних активістів. Однак, церковні лідери стверджують, що звинувачення проти священика сфабриковані.

Хоча черниця, як повідомляє влада, зізналася в продажі чотирьох немовлят з притулку, генеральний секретар конференції католицьких єпископів Індії Теодор Маскаренхас стверджує, що вона сказала адвокату благодійної організації 11 липня, що не брала участі в продажі дитини і що вона написала заяву «під тиском» поліції, повідомляє Press Trust в Індії.

Місіонери благодійності також заперечували, що немовлят продали.

Прабхакар Тірк та інші християнські лідери вважають, що арешти лідерів - це частина спонсорованої урядом кампанії із дискредитації християнських лідерів і місіонерів.

«Це частина організованого плану, щоб тримати простих людей подалі від християнських інститутів і місіонерів», - сказав Тірк Uca News.

Єпископ Джозеф Д'Суза, президент Всеіндійської християнської Ради, сказав The Christian Post, що, хоча він не знає всіх подробиць справ проти релігійних лідерів, які були арештовані, він пояснив, що цілеспрямовані напади на племінних християн в Джаркханд «реальні».

В даний час Індія займає 11-е місце в списку країн, які переслідують християн (World Watch List) християнської благодійної організації Open Doors США 2018. Більшість переслідувань, за словами Open Doors, походить від рук правих індуїстських активістів.