В Індії кинуто до в'язниці сліпе подружжя і ще 11 християн-п'ятидесятників
  • Чтв, 22/02/2018 - 10:03

В Індії кинуто у в'язницю напівсліпу християнську пару і ще 11 християн-п'ятидесятників за звинуваченням в «примусовому наверненні в віру».

Суд в одному з центральних штатів країни засудив 13 християн, в тому числі напівсліпу пару і п'ять жінок, до піврічного суворого тюремного ув'язнення за звинуваченням в «примусовому наверненні» корінного населення в християнство з пропозицією новонаверненим «матеріальних стимулів». Інваліди по зору Балу Кесу і його дружина Бхар мають 5-річну дитину, а ще семеро засуджених зі штату Мадхья Прадеш підробляли поденними роботами, як повідомляє видання The Indian Express. Християни були заарештовані за позовом якогось Говинда з округу Дхар, який заявив, що вони представилися йому як індуїсти, але спонукали його навернутися до Христа і обіцяли йому за це харчові продукти, медикаменти та допомогу у привласненні державної землі, ганьблячи індуїзм і стверджуючи, що його «боги і богині безсилі».

У штаті Мадх'я Прадеш при правлінні націоналістичної Бхараті Джаната Парті і прем'єр-міністра Нарендри Моді введений в дію закон «проти навернень», який фактично забороняє навертати на іншу віру індуїстів і племінне населення, яке сповідує свої релігійні культи. На папері цей закон вводить заборону на навернення шляхом застосування сили, обману або матеріальних стимулів, але на практиці його норми застосовуються вельми довільно і поширюються на будь-яку соціальну діяльність християн, молитви за хворих і навіть євангельські проповіді. Християн постійно звинувачують в «насильницьких» наверненнях до своєї віри, особливо в тих штатах, де діють подібні норми закону. Різні гоніння на християн в країні, включаючи напади на храми і парафіян, знищення церковної власності і безпідставні звинувачення - значно посилилися після приходу до влади нинішньої індуїстської націоналістичної партії в 2014 році.