В Індії на священика напали з мачете
  • Срд, 22/06/2016 - 11:04

Невідомий злочинець упродовж деякого часу стежив за священиком.

У критичному стані перебуває індійський священик, який зазнав нападу. Отець Сушіл Джон Сорен є парохом парафії Бхіробкхунд в єпархії Тезпур, у північно-східному індійському штаті Ассам.

Інцидент стався у неділю, 20 червня, коли священик повертався додому після вечірніх молитов у парафіяльному притулку для молоді. На нього напав невідомий злочинець, який переслідував його протягом тривалого часу. Коли священик зрозумів, що за ним стежать, він хотів повернутися до притулку. Проте, нападник, пришвидшив рух і спробував ударити священика мачете по голові, яку той прикрив руками, що, ймовірно, врятувало йому життя. Почувши крик про допомогу, на місце події прибігли хлопці з притулку і працівники парафії, але нападник уже втік.

Як повідомив місцевий ординарій, єпископ Майкл Акасіус Топпо, досі невідомі мотиви нападу. Поліція також не встановила особу зловмисника. Стан здоров'я священика важкий. Його перевезли на подальше лікування до спеціалізованої лікарні в Гувахаті, найбільшого міста штату Ассам.