В Індії пройде IV Міжнародний кінофестиваль імені Матері Терези
  • Пон, 22/08/2016 - 20:27

У неділю, 4 вересня, в Ватикані відбудеться урочисте звершення канонізації  Матері Терези Калькутської, засновниці згромадження Місіонерів Милосердя, албанської черниці, яка присвятила все своє життя служінню найбіднішим в Індії. З цієї нагоди в азіатській країні йде підготовка до IV Міжнародного кінофестивалю імені Матері Терези, який почнеться в Калькутті 26 серпня - в день народження майбутньої святої - і завершиться 29 серпня.

Організатором культурної події виступила міжнародна католицька організація SIGNIS, керівник якої Суніл Лукас розповів про мету майбутньої події: «Ми хочемо представити найкращий і найбільший репертуар художніх і документальних фільмів про життя і особистість Матері Терези, лауреата Нобелівської премії миру 1979 року. Ми хочемо наблизити окремих глядачів і громадську думку в цілому до діяльності цієї місіонерки», - підкреслив президент організації.

Остаточний список фільмів, які будуть показані на фестивалі, поки ще не затверджений, проте керівники заявляють, що в програмі братимуть участь щонайменше 20 кінострічок, серед яких дві світові прем'єри: «Люби до болю» і «Спогади про Матір». На міжнародному кінофестивалі в Калькутті буде показаний фільм «Мати Тереза: в ім'я найбідніших Господа», головну роль в якому виконала Джеральдін Чаплін, дочка знаменитого актора і режисера. Серед документальних робіт виділяється довгоочікувана прем'єра фільму «Спадщина Матері Терези», в якому в хронологічному порядку простежується діяльність майбутньої святої та кілька інтерв'ю з нею, взятих в різні періоди її життя.

Кінофестиваль імені Матері Терези вперше відбувся в 2003 році, незабаром після беатифікації знаменитої черниці, за підтримки і схвалення архиєпархії Калькутти і самих Місіонерів Милосердя. Вдруге фестиваль проводився в 2007 році, з нагоди 10-ї річниці смерті Матері Терези, а в третій раз був приурочений до сторіччя з дня її народження і проходив в 2010 році.