В Індії розширюється ареал антихристиянських акцій
  • Срд, 13/02/2013 - 19:25

У 2012 р. в Індії відзначено поширення антихристиянського насильства в штатах, де раніше християнам жилося відносно спокійно. Одним з регіонів, де спостерігається зростання акцій насильства з боку індуїстських екстремістів, є Махарашта. Згідно з інформацією фахівця з All India Secular Forum Рами Пуніяні, збільшення числа нападів на християн тут пов'язано із зростанням активності хіндутви в останнє десятиліття і відсутністю страху відплати за злочини.

 

The Catholic Secular Forum (CSF) у своєму дослідженні зазначає, що в 2012 р. кількість нападів на християн в Індії не збільшилася, порівняно з минулими роками, проте вони поширилися в нові регіони.

 

Найбільше число випадків насильства зареєстровано в штаті Карнатака (67). На 2-му місці стоїть Мадхья-Прадеш (28). Далі йдуть Таміл-Наду (25), Орісса (20), де були здійснені найбільш тяжкі злочини щодо християн, в т. ч. згвалтування неповнолітніх, Андхра-Прадеш (20), Чхаттісгарх (20), Махараштра (9). 4 штати, де роком раніше не фіксувалися напади на християн - Таміл-Наду, Ассам, Мізорам і Гоа - тепер також перебувають у цьому списку.

 

Переслідування християн з боку ісламських екстремістів зафіксовані в штатах Джамму і Кашмір, Керала і Західна Бенгалія.

 

Доповідь CSF описує 250 інцидентів, в результаті яких були здійснені протиправні дії відносно християн. Серед них особлива увага приділяється випадку, який стався з двома молодими жінками-християнками в м. Пуна, які в серпні втекли зі своїх домівок, по причині того, що їх сім'ї примушували їх щодня пити коров'ячу сечу і погрожували «вбивством честі». Також мова йде про побиття членів християнського зібрання, включаючи жінок, старих, в січні 2013 р. в Савантваді (округ Сіндхудург).

 

За матеріалами www.sedmitza.ru