В Індії ще дві християнські спільноти постраждали від націоналістів
  • Птн, 20/06/2014 - 17:11

Напади на християнські спільноти тривають в Індії, збільшуючи страх і невпевненість серед релігійних меншин. Про це в інтерв'ю Asia News розповів президент Глобальної ради індійських християн (GCIC) Саджан К. Джордж.

Останні атаки мали місце в штатах Чхаттісгарх і Мадхья-Прадеш 16 і 17 червня.

16 червня група ультра-націоналістів, озброєних палицями, розгромила спільноту в Сірісгуда (Чхаттісгарх). З 150 християн 9 потрапили до лікарні. Решта вціліли завдяки втручанню поліції.

Приводом для насильницької акції стало небажання християн жертвувати на місцевий індуїстський храм. З цієї ж причини вони втратили місяць тому державні пайки.

17 червня штаті Мадхья-Прадеш група з 16 націоналістів напала на двох пасторів-п'ятидесятників з Katni Brethren Assembly. Біблії, які націоналісти знайшли в пасторів, розірвали, а чоловіків побили.

У штатах Мадхья-Прадеш і Чхаттісгарх діють закони проти примусу до зміни релігії. За словами президента GCIC, недавно вони були посилені. Теоретично, ці заходи забороняють вимушену зміну релігії, що мала місце під тиском або за допомогою грошей. Проте ці закони використовують для переслідування християн та інших меншин, щодо яких висувають неправдиві звинувачення в примусовому наверненні індуїстів.

Велика частина антихристиянських акцій в Індії вчиняються групами, що є частиною угруповання Сангх Парівар, яке втілює ідеї політичної партії Бхаратія Джаната Парті (Індійська народна партія), що перемогла на парламентських виборах.