В Індії скоєно три напади на християнські спільноти
  • Птн, 06/09/2013 - 13:07

Три напади на християнські спільноти вчинені прихильниками націоналістичних індуїстських рухів в індійському штаті Карнатака в серпні, повідомляє AsiaNews з посиланням на президента Глобальної ради індійських християн Саджан Джоржа.

Незважаючи на зміни у складі уряду штату, вплив індуїстської ультра-націоналістичної Індійської народної партії продовжує викликати акти антихристиянського насильства.

Останній напад скоєно 18 серпня в окрузі Чіккамалагуру. У будинок члена п'ятидесятницької спільноти «Rehebothe Prarthana Mandir Pentecostal Church» Доддамма увірвалися націоналісти і, звинувативши її в проповіді серед індусів, затягли її та її дочку в індуїстський храм. Там вони попросили жерців навернути жінок в індуїзм. Отримавши відмову християнок, індуїсти жорстоко побили їх і зруйнували їхній будинок.

11 серпня у окрузі Чітадурга індуїстські ультра-націоналісти напали на пастора незалежної Церкви п'ятидесятників Парамайоті. Його витягли з церкви, роздягли і безжально побили на очах у пастви і сім'ї. Після виписки з лікарні пастор звернувся в поліцію, заявивши, що фундаменталісти погрожують йому, вимагаючи покинути село.

3 серпня близько 50 індуїстських радикалів жорстоко побили Сомашекарваса, члена громади євангельських християн в Біджапурі. Вони намагалися змусити його повернутися в індуїзм. Християнину і його дружині було наказано покинути село, якщо вони не відречуться від Християнства. Отримавши відмову, нападники повідомили про них в поліцію Недугундхі, звинувативши їх у насильницьких наверненнях індусів в Християнство .

У Карнатаке проживає 53 млн.чоловік, 84% з них складають індуїсти, 12% - мусульмани і 2% - християни. Карнатака продовжує залишатися одним зі штатів з найвищим показником випадків насильства щодо християн, зокрема, тому що в ньому діє закон проти насильницьких навернень індусів в ін.релігії. Згідно International Christian Concern, в 2012 р. в штаті офіційно зареєстровано понад 40 актів антихристиянського насильства. За неофіційними даними деяких правозахисних християнських організацій, таких як «Глобальна рада індійських християн», кількість випадків дискримінації та насильства нараховується сотнями.

За матеріалами www.sedmitza.ru