В Індії зростає насильство щодо християн
  • Чтв, 28/11/2019 - 13:59

Агресія проти християн в Індії зростає. «Цього року вже зафіксували 275 актів насильства», – повідомляє агентство «Fides». Окрім кількох сотень чоловіків, від початку року поранення отримали 145 жінок та 106 дітей. «Жертви рідко скаржаться на своїх переслідувачів через страх помсти і тому, що влада закриває очі на екстремістську жорстокість», – стверджує Техміна Арора, директор індійського Союзу захисту свободи.

Один з найсерйозніших нападів на християн відбувся наприкінці жовтня. У штаті Орісса група озброєних чоловіків увірвалася до будинків дев’яти християнських родин. Екстремісти спустошили приміщення, а знайдені книги «Біблії» та християнської літератури спалили перед статуєю індуїстського божества.

Подібна подія сталася в Гуджараті, де натовп з кількох десятків людей перервав протестантське богослужіння. Причиною стало, популярне в Індії, неправдиве звинувачення пастора в наверненні індусів силою. Його жорстоко побили. 18 жовтня в штаті Мадх'я-Прадеш натовп переважно індуїстських екстремістських груп перервав Літургію і осквернив Святе Причастя, Біблію та інші релігійні предмети. Джерела агентства «Fides» стверджують, що християнські сім'ї, які проживають у штаті Джаркханд, соціально виключені та позбавлені допомоги сусідів.

У середньому стається 27 нападів на місяць, тому можна сказати, що насильство проти християн зараз є звичайним явищем в Індії. За даними Союзу захисту свободи, цей показник щороку зростає. «У 2014 році було зафіксовано 147 нападів, цього року майже стільки ж. Мало хто повідомляє про ці випадки в поліцію. Це свідчить про мовчазну угоду між винуватцями нападів та поліцією, що, звичайно, користується заступництвом місцевих політичних лідерів чи чиновників. Політичні сили повинні припинити заохочувати агресію, а поліція повинна діяти, щоб гарантувати захист релігійних меншин», – наголошує глава Союзу захисту свободи.