В індійському штаті Мадхья-Прадеш група індуїстських радикалів напала на католицький коледж
  • Срд, 10/01/2018 - 08:58

Сотні поліцейських зосереджені в Вищому коледжі Св. Марії в Видиші, єпархія Сагар в штаті Мадхья-Прадеш в центральній Індії, оскільки групи правих індуїстів загрожують провести індуїстські ритуали в приміщеннях католицького навчального закладу.

«Спокій вже повернувся на це місце, тому в районі залишилися тільки постові поліцейські. Ми ще раз дякуємо міністрові внутрішніх справ Раджнатха Сінгху і поліції штату Мадхья-Прадеш. І велике спасибі за ваші молитви. Священики, сестри і інші співробітники перебувають в шоці. Продовжуйте молитися за них», - сказав єпископ Теодор Маскаренхас, генеральний секретар Конференції католицьких єпископів Індії (CBCI), який стежить за ситуацією навколо коледжу, повідомляє агентство Fides.

4 січня понад 900 осіб з Ахил Бхаратія Відьярті Парішад (Abvp), одного зі студентських право-індуїстських угруповань, пригрозили зібратися і насильно провести в коледжі «Аарті Бхарат Мата» - ритуал культу національної персоніфікації Індії як «Богині матері», представленої у вигляді богині Дурги, одягненої в помаранчеве сарі, в супроводі лева і ритуали на честь інших індуїстських божеств.

«Поліція штату Мадхья-Прадеш запевнила церковну владу в повному захисті з боку поліції. Священики, які керують коледжем, однак вважають, що ситуація потенційно дуже небезпечна, оскільки очікується, що понад 900 активістів зберуться незважаючи на заборону. 30 грудня вже мав місце акт агресії, незважаючи на присутність 20 поліцейських. Нам потрібно більше молитися. Ми тримаємо зв'язок з Федеральним міністерством внутрішніх справ», - сказав єпископ Маскаренхас.

«Ми дякуємо нашому міністрові внутрішніх справ Сінгху за безпосереднє втручання в забезпечення безпеки нашого інституту і священиків, монахинь, співробітників коледжу і студентів. Повідомлялося, що велика група активістів зібралася за межами коледжу, прагнучи проникнути в приміщення. Але величезний батальйон поліції впевнений, що впорається з ситуацією», - додав прелат.

Нагадаємо, що недавно, в період святкування Різдва, група індуїстських радикалів напала на семінаристів і священиків з Сатна, коли вони відвідали кілька сіл, де виконали різдвяні пісні.