В індійському штаті Уттар-Прадеш уряд протегує індуїстів і не звертає уваги на переслідування християн
  • Втр, 14/08/2018 - 13:52

У той час, як в індійському штаті Уттар-Прадеш множаться випадки хуліганства та насильства щодо християн, індійський «світський» уряд продовжує демонструвати «преференції» для індусів, передає інформаційне агентство «AsiaNews».

8 серпня 2018 року високопоставлені поліцейські та урядові чиновники в Меерут (62 км на північний схід від Делі) розкидали пелюстки квітів з вертольота, щоби привітати індуїстських паломників у Канарве. Відео, розміщене в соціальних мережах, показує, що глава місцевої поліції Прашант Кумар кидає пелюстки троянд під час аерофотозйомки. Його супроводжував комісар Меерута.

Канвар Ятра – це щорічне паломництво прихильників божества Шиви. Паломники несуть воду з річки Ганг у глечиках, повішених на палицях, що спираються на їхні плечі. Паломники, звані Канварія, простують таким чином сотні кілометрів босоніж.

Прашант Кумар відповів на звинувачення, розміщені в соціальних мережах, в «фаворитизмі» щодо індуїстів. «Жодний релігійний ракурс не треба надавати цьому, – сказав він, – квітами просто вітають людей. Адміністрація поважає всі релігії і бере активну участь у Гурупураб (свято сикхів), Ейд і Бакрід (мусульманські дні) або святах прихильників джайнізму». Співробітник поліції, за його словами, разом з іншими колегами стежив за заходами безпеки і рухом паломників.

Незважаючи на заявлену відсутність «фаворитизму» поліції щодо паломників індуїстів, він явно проявляється в їхньому потуранні хуліганських вчинків паломників індуїстів. Днями в Моті Нагар, недалеко від Делі, група Канварійців зруйнувала машину палицями та залізними прутами, бо автомобіль намагався перетнути дорогу, якою проходили паломники.

Президент Міжнародної ради індійських християн Саджан К. Джордж зазначив, що в той час, коли поліцейські та урядові чини Уттар-Прадеш кидають пелюстки квітів з вертольотів на індуїстів, християни штату продовжують терпіти напади і дискримінацію.

«До цього додалися обмеження на харчування. Старший поліцейський наглядач Раджеш Кумар Пандей сказав, що всі ресторани і магазини, що надають не вегетаріанську їжу, повинні залишатися закритими або продавати тільки вегетаріанську їжу під час Канвар Ятри», – повідомив Саджан К. Джордж.

 «Ці інциденти посилають тривожні сигнали громадам меншин у штаті Уттар-Прадеш, де вони живуть в атмосфері страху. Індія – світська країна, що означає рівне ставлення держави до усіх релігій. На жаль, такі ознаки переваги людей «шафрану» (тобто індуїстів) поліцією і адміністрацією, підштовхують християн до більшої маргіналізації», – підсумував Саджан К. Джордж.

Щоб наголосити на гостроті ситуації, Саджан К Джордж зібрав короткий список нападів на християн в Уттар-Прадеш минулого місяця:

- 2 липня: індуїстські радикали атакували 150 християн, які зібралися, щоб помолитися в залі зібрань у Райкашіпуре, селі в районі Пратапгарх. Понад 20 християн отримали поранення, деякі мали зламані кінцівки.

- 9 липня: пастор Сабу Томас, який молився зі сім'єю у своєму будинку в Лакхнау, був заарештований за звинуваченням у насильницькому наверненні; за кілька годин його звільнили.

- 15 липня: індуїстські радикали разом з поліцією зірвали молитовну службу в селі Бірн; християнам наказали більше не проводити такі збори і не проводити ніякої діяльності без дозволу влади.

- 19 липня: християнського пастора і його сина побили за те, що вони відвезли бродячого собаку зі своєї церкви.