В Індонезії Церква і суспільство проти смертної кари
  • Птн, 27/05/2016 - 09:13

Із негайним закликом і кампанією проти смертної кари виступають єпископи Індонезії разом з місцевими католицькими і соціальними організаціями. За даними агентства «Fides», уряд цієї країни планує найближчим часом нові страти. До смертної кари за незаконне зберігання наркотиків і торгівлю ними засудили 15 в'язнів різних національностей. 26 травня в Джакарті скликали термінову нараду, в якій узяли участь Комісія справедливості та миру при індонезійському єпископаті, місцева Спільнота св. Егідія і кілька найбільших організацій, що діють у цій країні для захисту прав людини, як «Kontras», «Imparsial», «Elsam», «LBH Masyarakat».

У зв'язку із запланованими екзекуціями Архиєпископ Джакарти Ігнатій Сухаріо нагадав рішучу позицію Церкви проти смертної кари заради гідності та права на життя кожної людини. Він наголосив, що судді можуть помилятися і законодавство не є досконалим, а коли його таким вважають, то саме тоді «починається несправедливість».

Джакарта є одним з 15 міст в Індонезії, де останніми роками організували кампанію під гаслом «Місто для життя, місто проти смертної кари». Керує кампанією в цій країні та в понад 2 тис. міст у всьому світі Спільнота св. Егідія.

У 2015 році уряд Індонезії, незважаючи на протидію і міжнародний тиск, дозволив стратити 14 ув'язнених, засуджених до смерті за наркозлочини.