В Індонезії пастор отримав чотири роки в'язниці за проповідь таксисту
  • Пон, 14/05/2018 - 12:02

Індонезійський суд засудив протестантського пастора до чотирьох років в'язниці і наклав на нього штраф в понеділок, 7 травня, просто тому, що він поділився своєю вірою з таксистом.

Окружний суд в Тангеранг, Ява, виніс чотирирічний вирок і штраф в розмірі $ 3 565 преподобному Абраму Бен Мозеса, відомому колишньому мусульманському апологету.

Мозеса заарештували в грудні минулого року. Його затримали після публікації відео, в якому він ділиться своєю вірою з мусульманським таксистом, розповідає про мусульманського пророка Мухаммеда і його вчення про шлюб. У відео він також закликає водія прийняти Христа.

Індонезія, де 8 з 10 громадян - мусульмани, займає 38-е місце в списку країн, які переслідують християн (World Watch List).

Open Doors USA, відома організація, що моніторить переслідування, повідомляє, що ситуація для християн за останні кілька років в Індонезії погіршилася.

«Це особливо стосується в гарячих точок, таких як Західна Ява, де радикальні ісламські групи роблять сильний вплив на суспільство і політику, - попереджає Open Doors. - Ці радикальні групи створюють проблеми для церков, які закликають мусульман до навернення, і часто змушують чиновників ігнорувати заявки на будівництво церковних будівель. Тим часом, навернені з Ісламу, як правило, піддаються переслідуванням з боку їх сімей, і часто супроводжується ізоляцією і словесними образами».