В Індонезії загострилися відносини між християнами і мусульманами
  • Срд, 13/02/2019 - 15:31

Християнин з Індонезії заявив, що після десяти років миру мусульмани стають більш агресивними і хочуть зробити країну повністю ісламською.

В Індонезії 8 з 10 громадян - мусульмани, але на відміну від Малайзії і Брунею, уряд не керувався законами шаріату в управлінні державою. Проте, як розповів індонезійський християнин Сантос виданню Mission Network News, в останні два роки мусульмани стали бачити загрозу в християнах, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на International Christian Concern.

«Мусульмани хочуть до 2020 року зробити Індонезію ісламською країною. Їх все більше і вони стають агресивнішими », - сказав Сантос.

Він пояснив, що 15 років тому християнин міг побажати мусульманину «Щасливого Різдва», але сьогодні це небезпечно. Ісламські лідери Індонезії не визнають це свято і вчать цьому мусульман.

«Нам складно спілкуватися з мусульманами. Останні десять років нам було дуже добре, ми звикли до комфорту, а тепер ми немов прокинулися. Тому, я думаю, що для християн це піде на користь», - додав індонезієць.

Він закликав усіх молитися про сміливість для християн в Індонезії, щоб вони не боялися говорити про свою віру і бути миротворцями.