В інституті ДПтС України відбудеться презентація книги про капеланське служіння у в'язниці
  • Втр, 09/04/2013 - 19:22

15 квітня 2013 року о 16:00 вІнституті Кримінально-Виконавчої Служби(с. Віта Поштова)відбудеться презентація книги «Служити в’язням».  Це видання Департаменту Патрiаршої Курії УГКЦ з душпастирства у силових структурах України є плодом багатолітньої співпраці з пенітенціарною службою. Посібник являє собою фахові орієнтири для душпастирства у пенiтенцiарних закладах і буде корисним семінаристам, священикам, волонтерам цього прекрасного служіння та працівникам пенітенціарної служби. Презентація приурочена 15 річниці створення  Кримінально-виконавчої (Пенітенціарної)  служби, та відбудеться перед курсантами усіх факультетів інституту.

У презентації братиме участь один із співавторів видання Сергій Замула -начальник циклу психолого-педагогічних дисциплін Білоцерківського училища професійної підготовки персоналу Державної пенітенціарної служби України, кандидат психологічних наук.

На подію запрошені журналісти, капелани,  семінаристи, викладачі, також представники Християнської Міжконфесійної Місії тюремного служіння, Державної пенітенціарної служби України.

Уривок з книги:

«Жан Ваньє, - відомий канадський громадський діяч, християнський філософ, психолог, письменник, засновник міжнародної спільноти «Лярш», - приділяв час і в’язничному служінню. З досвіду відвідування в’язнів він висловив глибоке переконання, що постраждалими через злочин є і потерпілі, і самі злочинці: «Служіння це вище звичайних людських сил: приймати злочинця й не осуджувати його – є важко. Ще важче прощати. Але саме там, де виснажується логіка відносин сильних і слабих цього світу, починає діяти Божественний Логос. Любов і справедливість зустрічаються на Голготському Хресті, сяють нам із ран Ісуса. Милосердне прощення й відродження для людей, раз назавжди явлені під час Господніх Хресних Страстей. Ними Христос повсякчасно оживляє нас, звільняє нас від природніх немочей і обмежень.»

Довідки за тел. 098-422-9-221 
ієрей Костянтин Пантелей,

керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства
у пенітенціарній системі України
e-mail: panteley@ukr.net

також тел.: 249-09-24; 481-05-38; 207-36-57
полковник вн. сл. Копотун Ігор Миколайович начальник навчального закладу,
кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник           
e-mail: Igor_Kopotun@ukr.net

Джерело: http://prison-pastoral.blogspot.com