В Іраку зробили Різдво державним вихідним
  • Срд, 26/12/2018 - 19:31

Вранці 24 грудня 2018 р. уряд Іраку підтвердив, що день Різдва від тепер буде державним святом. Представники влади додали ще один вихідний в році «з нагоди народження Ісуса Христа».

Раніше день Різдва був вихідним лише для представників християнської спільноти, однак з теперішнім нововведенням, тепер це буде вихідний для усіх.

«Веселого Різдва нашим громадянам-християнам, усім іракцям та усім, хто святкує це свято по всьому світі», - йдеться в повідомленні уряду Іраку в Твіттері. – «Надсилаємо наші найкращі побажання щасливого та мирного Різдва християнам Іраку та в усьому світі».

Зазначимо, що 95 відсотків населення країни становлять мусульмани. Вважається, що на даний час на території країни проживає близько 300 тисяч християн, більшість з яких – етнічні асирійці, що розмовляють арамейською. Там також проживають невеликі спільноти вірмен, курдів, арабів та іракських туркменів.

Раніше, до переслідування з боку Ісламської держави, кількість християн в цій країні становила близько 1,4 мільйона, однак значна частина з них стали вимушеними біженцями.

Як інформує Daily Mail, сотні іракських християн проводили свої молитви на Різдво під посиленими заходами безпеки. Католики зібрались відсвяткувати народження Ісуса Христа в халдейському храмі св. Георга в Багдаді. Масові святкування пройшли також в Мосулі.