В Ірані п'ятеро християн − учасників Євхаристії отримали покарання «за розпивання алкоголю»
  • Чтв, 24/10/2013 - 19:56

Суд іранського міста Рашт засудив чотирьох членів протестантської Церкви Ірану до 80 ударів батогом кожного за те, що вони пили вино, хоча в реальності мова йшла про їх участь у євхаристійному зібранні. Про це повідомило агентство Independent Catholic News з посиланням на CSW.

Бехзад Тааліпасанд, Мехді Реза Омід (Юхан), Мехді Дадкхах (Даніал) і Амір Хатем (Юханна) були звинувачені в тому, що вони розпивали алкоголь і протизаконно використовували приймач і супутникову антену. Суд розглядав справу з 6 жовтня. Вирок обвинуваченим було винесено 20 жовтня. Християнам дано 10 днів на те, щоб вони могли подати апеляцію.

Бехзад Тааліпасанд і Махді Реза Омід (Юхан) були затримані 31 грудня минулого року під час рейду силових структур проти «домашніх» церков, організованого іранським урядом.

Мервін Томас, керівник організації Christian Solidarity Worldwide (Всесвітня Християнська Солідарність) сказав: «Вирок, винесений цим членам Церкви Ірану ефективно криміналізує християнське таїнство Причастя  і є неприпустимим порушенням права практикувати віру вільно і мирно. Ми переконуємо іранську владу гарантувати, щоб її національні юридичні методи і процедури не суперечили міжнародним зобов'язанням, кодифікованим у Міжнародній Конвенції громадянського і політичного права, щоб гарантувати повне здійснення свободи віросповідання або переконань для всіх релігійних громад».

За матеріалами www.sedmitza.ru