В Ірані заарештовані троє християн
  • Срд, 14/08/2013 - 10:57

В Ірані заарештовані троє християн. У місті Тебріз, провінція Східний Азербайджан, 599 км на північний захід від Тегерану, 20 липня під час чергового рейду по «домашніх» церквах затримані особи, які навернулися з ісламу в Християнство, повідомляє Mohabat News.

Всі троє містяться у в'язниці поблизу Тебрізу. Влада досі не пояснила причини арешту. Один з християн був побитий під час допиту і провів 4 дні в тюремному госпіталі.

Звістка про арешти навернених християн в Ірані проникає в ЗМІ із затримкою. Як часто буває в подібних випадках, сім'ї затриманих християн не повідомляють у ЗМІ про факт арешту, сподіваючись на те, що влада в обмін на їх мовчання виконає обіцянку і незабаром випустять християн на свободу. З часом стає зрозуміло, що затримання може тривати не один місяць, а то й кілька років.

Іранська влада вважає, що «домашні» церкви є загрозою режиму і займаються не тільки релігійною, але і політичною діяльністю. Протестантські організації в Ірані часто розглядаються як «екстремістські».

За матеріалами www.sedmitza.ru