В Ірані заарештували групу християн
  • Срд, 24/08/2016 - 11:29

11 християн були заарештовані владою в іранському місті Ісфахан за проведення вдома "несанкціонованої зустрічі", повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Noticia Cristiana.

Агенти міністерства безпеки і розвідки Ірану заарештували групу християн, коли ті проводили ламання хліба в невеликій домашній підпільній церкві. Учасники зборів були заарештовані, Біблії і вся християнська література конфісковані. Про місцезнаходження затриманих нічого не відомо.

Правозахисники висловили побоювання, що всі учасник зустрічі можуть бути страчені, так як в Ірані перехід з мусульманства в іншу релігію заборонений і карається стратою. Останнім часом в країні посилилися переслідування християн, незважаючи на тиск з боку міжнародних організацій.

У більшості випадків влада пред'являє християнам політичні звинувачення, намагаючись таким чином виправдати свої дії в очах міжнародної спільноти. Християн звинувачують в "діях проти національної безпеки", "контакті або змові з зовнішнім ворогом або антиурядової групою".

Арешт 11 християн в Ісфахані став найбільшою в цьому році операцією іранських спецслужб проти християн. У більшості випадків заарештовують пасторів, але не всіх присутніх. Остання подібна операція була проведена 25 грудня минулого року, коли дев'ять християн були заарештовані в домашній церкві в місті Шираз.