В Ірландії розпочинається тиждень католицьких шкіл
  • Суб, 28/01/2017 - 18:05

«Католицькі школи: навчитися з Папою Франциском дбати про наш спільний дім» – таку тему матиме Тиждень католицьких шкіл в Ірландії, що проходитиме з 29 січня по 4 лютого з ініціативи Єпископської конференції країни. Цьогорічна тема традиційного Тижня католицьких шкіл почерпнула натхнення з Енцикліки Святішого Отця «Славен будь», присвяченої темі збереження творіння.

У заяві, опублікованій на веб-порталі Єпископської конференції Ірландії, наголошується,  що Тиждень католицьких шкіл щорічно проводиться по всій країні для того, щоб спонукати школи виявити дух католицької освіти. Під час цього тижня можна побачити величезний вклад, який роблять католицькі школи не тільки в ірландське суспільство, але й у місію Церкви.

В неділю, 29 січня, в церкві Святих Петра і Павла в місті Порт-Лііше відбудеться інавгураційна Свята Меса, яку очолить  Монсеньйор Деніс Налті, єпископ Кілдер і Лейґін, за участю студентів, викладачів і батьків. З цієї нагоди також створено спеціальну сторінку Facebook, і спеціальний гештеґ для Twitter для проведення консультацій та обміну інформаційними матеріалами про згадану подію.

Єпископи зазначили також, що Енцикліка «Славен будь» стала бестселером для ірландського католицького видавництва «Верітас», яке в 2015 році продало понад 15 тисяч примірників, а в 2016-му році – 1500.