В Іспанії від католицьких шкіл вимагають дотримуватися права «транс-гендерних» дітей
  • Птн, 04/10/2013 - 20:40

Прокуратура Андалузії завела справу проти двох релігійних шкіл і однієї державної, вчителі яких відмовилися задовольнити прохання батьків «поважати ідентичність їхніх дітей − транс-гендерів» 6, 8 і 9 років. Згідно El Pais, батьки вимагають дозволити їх дітям проходити навчання і одягатися відповідно з тією статтю, з якою дитина сама себе ідентифікує.

Прокурор департаменту, що займається справами про насильство проти жінок та гендерної дискримінації, сподівається, що «до суду справа не дійде, і з обох сторін буде проявлено розуміння».

В одному з випадків йдеться про 6-річного хлопчика, учня єпархіального центру в Малазі. Керівництво навчального закладу відмовилося задовольнити прохання матері про те, щоб її син був записаний у шкільних журналах під жіночим ім'ям, носив спідницю, користувався жіночим туалетом і виконував все запропоноване дівчаткам у стінах центру. Мати вимагає в суді «забезпечити захист дитини», називаючи свого сина «дочкою».

Що стосується двох інших випадків, справи призупинили, оскільки батьки погодилися провести лікування своїх дітей.

У цьому році в Іспанії 12 сімей з схожими проблемами звернулися за допомогою до «Асоціації транссексуалів Андалусії» та інших організацій, які направили петиції в школи Севільї, Кадіса, Кордови, Малаги і ін. У зв'язку з цим, інспекція Андалусії направила до школи лист з керівними принципами, рекомендованими в ситуації з «транс-гендерними» дітьми. Наказано привести до узгодження шкільну документацію (список класу, журнал, квиток школяра), взявши до уваги стать, з якою себе асоціює школяр, звертатися до дітей по імені, яке встановили батьки і самі діти, і дозволити їм носити одяг тієї статі, з якою вони себе ідентифікують. Також пропонується дати можливість дітям на вибір користуватися жіночим чи чоловічим туалетами.

За матеріалами www.sedmitza.ru