В іспанському Бургосі пройшов Місіологічний Тиждень
  • Чтв, 10/07/2014 - 16:28

«Виходячи на периферію в дусі Evangelii gaudium» ­- під таким гаслом апостольський нунцій в Іспанії відкрив 67-ий Місіологічний Тиждень, який у цій країні є однією із найважливіших подій в житті Церкви.

«Місійна діяльність є сьогодні найбільшим викликом для Церкви. Що б трапилось, якби ми серйозно сприйняли ці слова?», – запитав Архиєпископ Ренцо Фратіні. Апостольський нунцій в Іспанії висловив задоволення тим, що цьогорічний Місіологічний Тиждень є цілком присвячений  адгортації «Evangelii gaudium». Папа Франциск прагне, щоб уся діяльність Церква знаходила мотивацію і натхнення в місії. «Це не означає зміну душпастирської програми, але поглиблення ідентичності самої Церкви», – сказав Архиєпископ Фратіні.

По своїй природі Церква є місійною. Місіологічний Тиждень завжди користується великим зацікавленням. Його організаторами є Папське місійне товариство, богословський факультет в Бургосі та єпископат Іспанії. Цього року в ньому беруть участь понад 150 осіб з Іспанії та з-за кордону. Окрім лекцій учасники можуть також послухати свідчення з місій. Варто нагадати, що на пʼяти континентах зараз працює понад 15 тисяч іспанських місіонерів. Цьогорічні заходи Місіологічного Тижня завершаться 10 липня.