“В історії вашої Церкви я побачив хресну дорогу Ісуса Христа”, - кардинал Бассетті на завершення свого візиту до України
  • Втр, 17/07/2018 - 16:26

У понеділок, 16 липня, завершився офіційний візит до України кардинала Гуалтьєро Бассетті, Президента Єпископської Конференції Італії. На завершення свого візиту у патріаршому домі м. Львова очільник італійської Церкви відслужив подячну Мессу.

З ним співслужили Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, владика Вітторіо Вйола, єпископ Тортонської єпархії (Італія), та інші члени делегації.

Під час духовних розважань кардинал Бассетті поділився враженнями від свого візиту до України та знайомства з УГКЦ. “Пізнаючи історію вашої Церкви, я побачив у ній хресну дорогу Ісуса Христа. Адже історія Церкви – це наслідування Христа найперше через його страсті, смерть на хресті та воскресіння. Саме таке наслідування робить Церкву Тілом Христовим”, - наголосив представник італійської Церкви.

Після завершення Месси Блаженніший Святослав знову висловив кардиналу Бассетті та іншим гостям слова вдячності за їхній візит та досвід взаємного духовного збагачення. Він наголосив, що “цей візит є знаком близькості Святішого Отця Франциска та Італійської Церкви до українського народу, який у сьогоденних геополітичних інтересах продають на взамін економічних інтересів”.

Пригадаємо, що Президент Єпископської Конференції Італії разом з іншими членами делегації перебував в Україні з 13-16 липня, на запрошення Блаженнішого Святослава. Центральною подією його перебування в Україні була участь у загальнонаціональному паломництві до марійського духовного центру у Зарваниці (Тернопільська область).