В Італії анулювали всі одностатеві шлюби
  • Суб, 31/10/2015 - 17:15

Сотні одностатевих шлюбів були анульовані в Італії, після того, як Державна  Рада країни скасувала їх легальний статус, повідомляє 316NEWS з посиланням на Christian Today.

Таке рішення Рада ухвалила в цей вівторок, в результаті якого всі одностатеві шлюби були офіційно скасовані.

Одностатеві шлюби в Італії не легалізовані і це не дивно, оскільки країна знаходиться під великим впливом Ватикану. Але незважаючи на це,  деякі ліберальні мери кидали виклик закону, реєструючи союзи, які сформувалися за кордоном.

Групи, які захищають права гомосексуалістів, зустріли закон з обуренням, особливо тоді, коли стало ясно, що в його прийнятті брало участь католицьке товариство Opus Dei, члени якого ведуть строго благочестивий спосіб життя.

Заступник міністра МЗС та член центру Демократичної Партії Бенедетто Делла Ведова сказала, що це рішення «не було перемогою ні для кого, але стало поразкою для всіх». За її словами, цей закон повертає Італію на стартові позиції щодо прав гомосексуалістів.

Відзначимо, що в разі визнання одностатевих шлюбів у країні, у гомосексуалістів з'явилися б ті ж права та забезпечення безпеки, як у гетеросексуальних подружніх пар.