В Італії беатифікували священика вбогих
  • Втр, 03/09/2013 - 13:20

Отця Антоніо Франко, якого називають священиком убогих і чудотворцем, піднесли на вівтар слави святих. Беатифікаційну літургію у вщент заповненій катедрі у Месині очолив кардинал Анджело Амато. Префект Конгрегації у справах канонізації святих зазначив, що цей неапольський священик прожив лише 41 рік на зламі XVI i XVII століть.

Він був капеланом іспанської королівської родини, після чого повернувся до Італії, на Сицилію, де занурився у глибоку турботу про вбогих та життя, сповнене молитви і умертвління.

«Він був священиком на зразок святого Карла Боромео, пастиря, цілком відданого вірним, що дбав про їх освіту, а перш за все про їх освячення. Він робив це взірцевим прикладом свого святого життя. Отця Антоніо Франко дуже шанували його вірні, мав славу чудотворця у справах молитовного заступництва за хворих, що отримали зцілення, чи за землеробів, які просили про дощ чи відігнати чуму, що загрожувала їх полям. «Особливо відкритим він був на вбогих, – наголосив кардинал Амато. – Для нас він може бути прикладом щедрого відкриття на потреби вбогих і потребуючих. Чотири століття, що минули з часу його смерті, ймовірно, лише зміцнили його послання. Сьогодні серед нас також є бідні. І сьогодні християнин є також покликаний бути милосердним самарянином по відношенню до зранених душ і тіл, які просять про наше милосердя».

За матеріалами pl.radiovaticana.va