В Італії видали книгу «Утопія Франциска з Асижу»
  • Втр, 28/05/2013 - 20:25

27-го травня 2013 року згідно з повідомленням видавництва «Messaggero» (Падова – Італія), світ побачила книга під назвою «Утопія Франциска з Асижу».

 

Це є маленька книжка, в якій є роздуми двох авторів про францисканську утопію та про Франциска з Асижу, як святого кризи. Автори задаються питаннями про те, чи потрійна утопія св. Франциска, цебто бідність, братерство та пошук Бога – є справді реальні до виконання в теперішньому часі, чи є утопією і залишаються лише нереалізованою мрією.

 

Ця так звана францисканська утопія з появою Святішого Отця, Папи Франциска, в сучасному світі викликає чималий інтерес та зацікавлення і до певної міри стає привабливою для багатьох; навіть більше, «бідна Церква для бідних» помаленьку починає повертати до себе довіру. Бідність, братерство та постійний пошук Бога – згідно з авторами, називаються утопією, проте саме ці три речі можуть змінити лице Землі. Той, хто невтомно насправді шукає Бога, не може залишатись байдужим щодо потреб інших і з часом доходить до пізнання важливої правди в житті – що треба навчитись задовольнятись найнеобхіднішим і бути за це вдячним Творцеві.

 

Саме францисканська духовність, яка для споживацького світу є незрозумілою, неприйнятною, і через це утопією, допомагає реалізувати в повсякденному житті заповідь любові до Бога та ближнього, та захоплюватись величністю Бога, вдивляючись в Його створіння-природу.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Zenit