В Італії вийшла книга з оглядом 186 проповідей Папи Франциска
  • Срд, 18/06/2014 - 16:16

У Римі презентували книгу «La verità è un incontro. Omelie da Santa Marta» (Правда - це зустріч. Проповіді в Домі св. Марти), яка являє собою синтез 186 коротких проповідей Папи Франциска під час ранкових св. Літургій в його резиденції.

Глава прес-служби Святого Престолу о. Федеріко Ломбарді підкреслив з цього приводу, що ми є свідками «живого понтифікату». Він звернув увагу на незвичайний і пророчий динамізм, з яким Понтифік підходить до повсякденних проблем суспільства. У свою чергу, о. Антоніо Спадаро, головний редактор престижного єзуїтського журналу «La Civiltà Cattolica», ініціатор видання книги, зізнався, що «цього Папу не можна догнати, за ним можна тільки спостерігати».

На презентації видання був присутній, зокрема, нинішній голова італійського Сенату П'єтро Грассо. Він підкреслив, що «під час понтифікату Франциска Церква у надзвичайно швидкому темпі зазнає змін». Папа з Аргентини обмежив бюрократію, відкрив Церкву для колегіальності і знову помістив у центр людину. Італійський парламентарій визнав, що особливо сильне враження на нього справив той факт, наскільки ясно і рішуче Понтифік противиться корупції.

Книга представляє огляд 186 коротких проповідей першого року понтифікату Папи Франциска, починаючи з 25 березня 2013 року по 20 березня 2014 року.