В Італії вийшла книжка про закордонні подорожі Папи
  • Втр, 10/01/2017 - 14:53

Італійська газета «La Stampa» опублікувала уривки з книжки «In Viaggio» («В подорожі»), в якій Святіший Отець Франциск розповідає про свої подорожі закордон з того часу, коли був обраний Папою. Книжка, яка представляє бесіду Папи з італійським журналістом Андреа Торніеллі, має вийти в продаж 10 січня 2017 року.

Зокрема, журналіст Торніеллі розповідає, що Папа не дуже любить подорожувати, однак відчуває потребу бути поруч з людьми і «сіяти зерно надії».

В книжці Папа ділиться своїми враженнями про зустріч з людьми під час усіх подорожей – від першого візиту на італійський острів Лампедуза до нещодавньої подорожі до Швеції.

За словами журналіста, для 80-річного Папи ці поїздки є важкими як психологічно, так і фізично, однак Святіший Отець хотів би мати більше часу для підготовки до кожної подорожі.

Папа розповідає, що не турбується про власну безпеку під час поїздок, однак його дуже хвилює той ризик, з яким зустрічаються всі учасники багатолюдних папських подій. Він висловлює особливу вдячність Швейцарській Гвардії і усім, хто супроводжує його в часі подорожей, наголошуючи, що попри вимоги безпеки, він не хоче залишатись за розмежувальними бар'єрами чи подорожувати броньованим автомобілем.

Як інформує Vatican Radio, книжка ‘In Viaggio’ італійською мовою буде доступна в продажі від вівторка 10 січня 2017 року, і її ціна становитиме 18 євро.