В Італії вкрали реліквії Йоана Боско
  • Втр, 06/06/2017 - 16:51

Можна вкрасти реліквії, «але не вдасться забрати святого Йоана Боско ні в нас, ні в численних паломників, які щодня відвідують ці місця». Так після подій у п’ятницю 2 червня увечері, коли з базиліки Кастельнуово в Італії зник мозок засновника салезіанців, говорив ректор храму о. Еціо Орсіні.

Туринська Церква молилася в неділю Зіслання Святого Духа за все згромадження, до чого закликав місцевий ординарій, архиєпископ Чезаре Носілья.

Про постійну популярність місцевості, де народився святий, та живу побожність людей, які її навідують, згадував речник п’ємонтських салезіанів о. Морено Філіпетто.

«Насправді то важливим є ціле це місце, весь комплекс Узгір’я Джованні Боско, на якому стоїть його дім. Сам папа Йоан Павло ІІ запросив нас створити тут своєрідний салезіанський Ассизі, Ассизі молодих. Тут Дон Боско народився, тут жив, звідси пішов за мрією, що визначала напрямок його життя. Це місце стало чимсь дуже важливим: він приїжджав сюди з молоддю, організовуючи осінні походи, і зараз він також заповнює його паломниками, які нас провідують. Вони прибувають сюди, захоплені цим святим — святим молоді, який також і сьогодні торкається сердець і перемінює їх, аби вони почали співпрацювати в його місії. Це видно щодня на Узгір’ї Джованні Боско», — каже о. Філіпетто.