В Італії запровадили допомогу при народженні дитини
  • Втр, 10/01/2017 - 18:39

Законопроект не робить різниці між італійцями та іммігрантами:  майбутнім матерям видаватимуть 800 євро допомоги, а також 1000 євро на рік, на оплачту дитячого садка.

Законопроект бюджету 2017 було затверджено палатою депутатів італійського парламенту. Таким чином підтверджено майбутню виплату соціальної допомоги сім'ям італійців та іноземців, в яких народжується дитина.

Серед нововведень - створення "фонду підтримки народжуваності", який полегшить доступ до банківських кредитів сім'ям, які виховують більше 3-ох дітей, у яких останній малюк народився, або був усиновлений, після 1 січня 2017 року. Фонд буде виступати в якості гаранта для банків і фінансових посередників, у які звернуться сім'ї, щоб отримати кредит. Деталі операції будуть визначені новою постановою Міністерства економіки.

Для сімей, де народиться дитина, також встановили новий бонус, на додаток до вже існуючого "бонусу на дитину" (Bonus bèbè). Він називається "нагорода за народження" (premio alla nascità) і складає 800 євро, що виплачуватимуться через INPS майбутнім матерям по завершенню сьомого місяця вагітності, або після усиновлення. Законопроект не робить відмінності за національністю або по розміру доходу сім'ї.

Для дітей, народжених з 1 січня 2016 року, передбачено бонус для сплати внесків за відвідування державних і приватних дитячих садків. Він складатиме 1000 євро.