В Івано-Франківській духовній семінарії презентували переклад енцикліки «Laudato Si»
  • Птн, 18/10/2019 - 14:01

17 жовтня, у стінах Івано-Франківської духовної семінарії відбулася презентація енцикліки Святішого Отця Франциска «Laudato Si» про турботу за наш спільний дім. Енцикліку переклало Бюро УГКЦ з питань екології і це перша енцикліка яка говорить про проблеми екології та їх вирішення.

Представлення розпочалося з молитви та благословення Високопреосвященного Архієпископа і Митрополита Кир Володимира Війтишина, котрий висловив слова вдячності екологічному бюро за переклад енцикліки. Ректор Івано-Франківської семінарії, о. Роман Микієвич подякував за переклад енцикліки і наголосив, що її потрібно впроваджувати у майбутнє навчання душпастирів.

Представив енцикліку п. д-р Володимир Шеремета, очільник бюро екології в УГКЦ. Енцикліка «Laudato Si» вміщає в себе вступ і 6 розділів. Серед інших мов переклад на українську мову є чотирнадцятим перекладом. Основною думкою енцикліки є “Всі ми є відповідальними за сотворений світ і кожен з нас є покликаний стати знаряддям у руках Божих задля спасіння його створінь.

На завершення п. Володимир Шеремета подякував всім присутнім та наголосив, що тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти довкілля та передати його для майбутніх поколінь. Опісля віце-ректор Івано-Франківської семінарії, о. Андрій Чорненко прочитав молитву за довкілля і наше шанобливе ставлення до нього.

 

Стаття: бр. Олександр Яблонський

Фото: бр. Ярослав Пастушак

Інформаційний центр ІФДС