В Івано-Франківську Божественною Літургією розпочалось святкування Дня міста
  • Нед, 07/05/2017 - 17:45

Івано-Франківськ - християнське місто! Цей відомий тезис вкотре сьогодні підтвердили, розпочавши святкування 355-ї річниці обласного центру зі спільної молитви.

В Архікатедральному соборі Воскресіння Христового Архієпископ і Митрополит Кир Володимир Війтишин відслужив Божественну Літургію. Спільно з Владикою молились Синкел у справах духовенства та священичих родин митр. прот. Олег Каськів, Судовий вікарій Архієпархії прот. Степан Балагура, настоятель Собору митр. прот. Юрій Новіцький та Архієпархіальний еклезіарх прот. Іван Жук.

Участь у святочному Богослужінні взяло близько тисячі вірян, в тому числі й представники обласної та місцевої влади.

Звертаючись до присутніх в часі проповіді, Митрополит Володимир роздумував над недільним Євангелієм, яке розповідає нам про розслабленого чоловіка і чудо, що його вчинив Господь. «Віра – це, перш за все, довіра до Бога. Якщо маємо міцну віру, можемо все в житті знести», - роздумував Проповідник.

За словами Митрополита, в нашому житті є дуже важливо мати справжніх приятелів, які, як відомо, пізнаються в біді. «Коли людина перебуває у хворобі, вона є нещасною, але ще більше її гнітить те, коли вона в цій хворобі – самотня». Владика заохотив мати живу віру, яка завжди готова до милосердя.

Після Божественної Літургії священнослужителі виставили мощі св. Матері Терези для почитання. Відео можна переглянути за посиланням.