в Івано-Франківську для безхатьків влаштували святковий обід
  • Пон, 08/01/2018 - 10:11

7 січня в Івано-Франківську організували святковий обід для безхатченків міста. Організаторами свята є Спільнота Святого Егідія. На сьогоднішній святковий обід зібралося більше тридцяти безхатьків, алкоголю на святі не буде – лише коляда та смачне частування.

Отець Ярослав Рохман, духівник спільноти, розповідає, що Різдво – це особливий час для сімейної трапези, - інформує Прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ з посиланням на ГК.

«Христос закликає кожного брати участь у його трапезі. Бездомні дуже часто позбавлені можливості бути у церкві, вони на маргінесі нашого суспільства, тому саме на Різдво є можливість їх запросити. Ми хочемо, щоб хоча б раз на рік вони отримали радість спілкування, були соціальними. Адже бути бездомним це не є вибір, на жаль, це обставини»,- зазначає о. Ярослав Рохман.

Починається все зі спільної молитви. Присутнім також роздали колядники, щоб всі долучилися до спільної коляди. Щоб благословити присутніх на святковий обід завітав Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин. Серед поважних гостей свята є також міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків з дружиною.

Організатори сидять з ними за одним столом, щоб у гостей відчувалася саме сімейна трапеза. Також для них виступає вертеп.