В Івано-Франківську освячено «Небесну Євхаристію»
  • Суб, 04/01/2014 - 01:39

В останній день 2013 року в храмі святих Кирила і Методія в Івано-Франківську (Крихівцях) Митрополит Володимир освятив запрестольну ікону – мозаїку «Небесна Євхаристія». Декілька днів перед Новим Роком майстри о. Євген Андрухів та його помічники завершили 2-ий етап мозаїки святилища монастирського храму.

Митрополит Володимир вже декілька років поспіль приїжджає до нас на парафію в останній день року, щоби відслужити подячний Молебень. Минулого 2011 року, наприклад, Митрополит освятив та іменував дзвін «Іван Павло ІІ». Так і цього року, освятивши ікону Христа з апостолами на трапезі, Митрополит відслужив подячний молебень до Богородиці за пережитий рік та за всі дари, отримані в цьому році. Після відправи достойний гість пояснив присутнім значення запрестольної ікони і привітав пароха та присутніх вірних з Новим Роком, подякувавши отцям і всім присутнім за теплий прийом. Отець Йосафат Бойко, настоятель парафії та Синкел у справах монашества Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ подякував Владиці за те, що він знаходить час, щоб принаймні 2 рази до року відвідати нашу парафію (31 грудня і храмове свято), а також за дари, які парафія отримала в часі Року Віри, беручи участь у двох паломництвах до Рима (жовтень 2012 і листопад 2013 року), а також у паломництві до Святої Землі (в березня 2013 року)  та до Києва на освячення Патріаршого Собору (серпень 2013 року). Іншим даром Року Віри  було освячення нашого храму святих Кирила і Методія. Як подарунок, митрополит отримав різьблену ікону Різдва Христового та солодощі.

Попрощавшись з вірними, Митрополит від’їхав до архікатедрального Собору на Святу Літургію, а у храмі о. Йосафат очолив подячну Службу Божу за пережитий і Богом благословенний рік. Відтак згадав про всі досягнення року і про те, що за рік часу у парафії було уділено 32 Тайни Хрещення і Миропомазання, 11 шлюбів та 2 похорони. По відправі всі присутні мали гарну нагоду святкувати разом – вже декілька років такі святкування відбуваються спільно: кожна родина приносить торт чи канапки, а парафія готує глінтвейн.

Дякуємо Богові за отримані дари.

Прес-центр парафії