В Івано-Франківську освятять храм Згромадження Воплоченого Слова
  • Срд, 22/05/2013 - 11:26

Дорогі Отці, Брати та Сестри чернечої родини Воплоченого Слова в Україні та за кордоном! Дорогі парафіяни та приятелі нашого Згромадження.

2 червня 2013 року відбудеться освячення монастирського храму Святих Кирила і Методія в Івано-Франківську (Крихівцях). Храмом і парафією опікуються священики Згромадження Воплоченого Слова (www.pkm.if.ua).
У червні 2007 було розпочато будівництво, копанням котлована. 29 червня 2007 року, як котлован був викопаний, ми мали гарну нагоду вітати в нас в гостях великого приятеля нашого Згромадження Кардинала Теодора Мак Карріка, Архієпископа-емерита  Вашингтону. Саме в цей день він відслужив Службу Божу в нашому Монастирі з нагоди 30-ліття свого єпископського служіння.

В процесі будівництва нас відвідували різні єпископи: Владика Софрон Мудрий, який освятив місце під забудову, Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин, Апостольський Нунцій Томас Галліксон, Владика Гліб Лончина, Владика Василь Івасюк, Владика Йосиф Мілян. Також не можемо не згадати, що всі священики нашого згромадження, які приїжджали на Україну, старалися відвідати нашу святиню, зокрема неодноразово наш дорогий засновник о. Карлос Буела, ВС, генеральний настоятель та о. Карлос Вокер, ВС.

Вже з вересня 2007 року розпочалося інтенсивне будівництво.

Унікальність цього будівництва – це таємні жертводавці, парафіяни та інші доброчинці, імена яких знає Господь Бог, ну і, звичайно, парох. Ідея, яку я мав від початку будівництва – це не виголошувати жертводавців, бажаючи, щоби всі вони отримали від Господа нагороду. Цю думку я запозичив з Каталонії (Іспанії). Коли я лише став священиком, мене послали допомагати на одну парафію в Каталонію, а саме в парафію Святого Хреста в місто Сабадель. І в той час я мав гарну нагоду відвідувати Барселону і зокрема, церкву Саграда Фамілія (Пресвятої Родини), відомого архітектора Антоні Гауді. І там я дізнався, що цей храм будується за приватні пожертви вірних і про це ніхто не знає. Мені дуже до душі припала ця думка і я тоді собі подумав: «Якщо я колись буду займатись будівництвом храму, я хочу зробити так само». Так сталось, що через кілька років мені доручили займатись будівництвом нашого монастирського храму Святих Кирила і Методія. І я почав втілювати цю думку.

Спочатку богослужіння відправлялися в монастирській каплиці, а згодом ми перейшли у цокольне приміщення храму. Але вже і тут нам затісно, тому ми дуже прагнемо перейти у сам храм.

Рівно через 6 років ми бажаємо увійти до храму, освятивши його. Освячення здійснить митрополит Володимир, архієпископ Івано-Франківський. На освячення запрошені інші єпископи. Представником з генерального дому нашого Згромадження буде о. Гонзало Руїз, Генеральний Вікарій.

Дякую Богові за ласку могти опікуватися такою справою, як будівництво храму. Дякую Згромадженню, що мені довірило цю місію. Дякую всім тим людям, яких Господь поставив коло мене, які мене підтримували і допомагали здійснювати цю непросту, але гарну справу.

Просимо всіх Вас, дорогі брати і сестри у Воплоченому Слові, у ваших молитвах згадати про нас, щоб Господь благословив нашу підготовку до цього прекрасного дня освячення храму, в якому приноситиметься безкровна жертва Ісуса Христа.

А всіх Вас запрошую щиро взяти участь в освяченні нашого храму.

 

о. Йосафат Бойко, ВС
Настоятель Парафії

(Інтернет сайт парафії: www.pkm.if.ua)

 

 

ОСВЯЧЕННЯ МОНАСТИРСЬКОГО ХРАМУ
СВЯТИХ КИРИЛА І МЕТОДІЯ

 

ПРОГРАМА
29 травня – 2 червня 2013

Середа, 29 травня, 1 день приготування (в храмі, вул. Вербова, 32)
18.00 – Божественна Літургія за родини. Молебень до Богородиці.
Школа Віри. Конференція: Мирянське служіння та ІІІ Чин ВС (п. Олег Жерноклєєв).

Четвер, 30 травня, 2 день приготування (в Містечку Милосердя, вул. Вербова, 8)
18.00 – Молебень у Містечку Милосердя св. Миколая. Вечір відкритих дверей.
Конференція про Згромадження Сестер чернечої родини Воплоченого Слова (с. Марія Гошівська)

П’ятниця, 31 травня, 3 день приготування   (в храмі, вул. Вербова, 32)
18.00 – Божественна Літургія за всіх жертводавців храму.
19.00 – Завершальний травневий молебень до Богородиці. Акт посвяти в рабство Богородиці.
Конференція про Згромадження Воплоченого Слова (о. Фернандо Браво, ВС)

 

Субота, 1 червня, 4 день приготування
08.15 – Утреня
09.00 – Божественна Літургія за всіх померлих парафіян (в храмі)
11.00 - Ораторій з дітьми.
14.00  - Футбольний Турнір
18.00 – Велика Вечірня (в садку Монастиря).
Конференція: Згромадження Воплоченого Слова у світі (о. Гонзало Руїз Фрейтес, ВС)
ВЕЧІР РЕТРО ПІСНІ І ТАНЦЮ

 

Неділя, 2 червня, ХРАМОВИЙ ПРАЗНИК
10.00 – Утреня в садку монастиря
10.45 – Зустріч Митрополита
11.00 – Процесійний похід від монастиря до храму. Божественна Літургія.
Освячення храму. Концерт. Обід.