В Івано-Франківську презентували програму праці з несакраментальними подружжями
  • Пон, 06/03/2017 - 20:04

Душпастирська праця з особами, які уклавши церковне подружжя, розірвали спільність життя із своїм подругом та проживають у новому цивільному або громадському зв’язку з третьою особою, в УГКЦ сьогодні, 6 березня, розглядається в Івано-Франківську. Інститут постійної формації Івано-Франківської Архієпархії разом із Патріаршою Комісією у справах родини УГКЦ спільно організували семінар на тему «Представлення програми праці із несакраментальними подружжями».

На початку семінару о. Олег Каськів, Синкел у справах духовенства і священичих родин Архієпархії, представив о. д-ра Богдана Тимчишина та о. Романа Тереховського священиками даної інституції та побажав плідної праці.

Зустріч розпочав о. Богдан. Звертаючись до слухачів він зазначив, що на сьогоднішній день статистика подружь, які з тих чи інших причин розривають спільність життя, вражаюча та стрімко зростає, а тому завданням Церкви і зокрема парафіяльних священиків є допомагати подругам у пошуку порозумінь між собою.

«Сім'я-це фундамент будь-якого суспільства, держави, нації і ми працюємо для того щоб врятувати нашу сім'ю, а тих хто розлучився в силу певних обставин, ми даною програмою хочемо підтримати, не відкинути, допомогти поправити життя», - наголосив отець-доповідач.

На конференції було представлені головні напрями для ефективної праці з тими особами, які уклавши церковне подружжя, розірвали спільність життя із своїм подругом та проживають у новому цивільному або громадянському зв’язку із іншою особою.

Далі за планом зустрічі слово мав о. Роман Тереховський - безпосередній розробник прогами праці з людьми, що живуть поза церковним шлюбом. Основною думкою о. Романа стала позиція: «Церква, як добра Мати не повинна залишати без опіки усіх своїх дітей. Душпастирі повинні із терпеливістю ставитися до життя таких осіб, водночас давати їм час і виражати духовну підтримку». Доповідач також запропонував і представив тематичний план парафіяльних зустрічей з такими особами, наголосивши на його систематичності та відкритості до допомоги.

В розпорядку зустрічі передбачені як лекційні виступи, так і можливість подискотувати із доповідачами, поставивши питання, які безпосередньо цікавлять слухачів.